Energie vergelijken Wyns Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wyns? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Eneco of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wyns? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website blader je door alle info over gas, stroom en licht in Wyns.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €224

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Wyns? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.624,00
3 jaar Budget Energie €180 €5,00 €1.744,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.864,00

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wyns”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Wyns:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Wyns die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Innova Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wyns? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Wyns is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers hebben gewoonlijk daverende welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €231

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende leverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Wyns zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Schipluiden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wyns


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wyns

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Wyns (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Online verbruik inzien
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jarig contract
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Sympatieke service
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste prijs stroom
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wyns

Gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wyns? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij snel & overzichtelijk de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Tytsjerksteradiel). Een voordelige gasmaatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hoensbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.