Energie vergelijken Schoonhoven Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Schoonhoven? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Anode Energie en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Schoonhoven? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Via deze website tref je handige info over gas, stroom en licht in Schoonhoven.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €242

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Schoonhoven? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.598,00
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.718,00
5 jaar NLE €0 €0 €1.838,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vlot en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schoonhoven”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Schoonhoven:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Schoonhoven die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Clean Energy.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Schoonhoven? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Schoonhoven is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hebben gewoonlijk interessante welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €261

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Schoonhoven zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Meijel.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw situatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Schoonhoven


Profiteer van de goedkoopste energie in Schoonhoven

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Schoonhoven (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele stroomprijzen
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Behulpzame service
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Nette service
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Meerdere contracten
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Schoonhoven

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Schoonhoven? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je direct de meest voordelige gas aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Schoonhoven). Een interessante organisatie gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Dalmsholte.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Schoonhoven.