Energie vergelijken Holten Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Holten? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Anode Energie en Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Holten? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstbonus. Advies nodig? Op deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Holten.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €220

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Holten? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €220 €18,33 €1.553,35
3 jaar Green Choice €130 €3,61 €1.673,35
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.793,35

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je vluchtig en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Holten”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Holten:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Holten waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Eneco.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Holten? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Holten zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen geven jouw serieuze welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €203

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en scherpste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Holten zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in De Blesse.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Holten


Ontdek de goedkoopste energie in Holten

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Holten (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Contract wijzigen
Prominente acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Online account
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstapservice
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Betalen in termijnen
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Charmante service
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Sympatieke service
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Holten

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Holten? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij meteen de goedkoopste gasmaatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Rijssen-Holten). Een geschikte leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Sluiskil.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Rijssen-Holten.