Energie vergelijken Schoorl Start met vergelijken en bespaar wel €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Schoorl? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals bijv. De Vastelastenbond of Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Schoorl? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energie. Van elke aanbieder zie je de prijs per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Schoorl.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €207

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Schoorl? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.598,20
3 jaar EnergieFlex €140 €3,89 €1.718,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.838,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met de vergelijker vergelijk je vlot en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Schoorl”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Schoorl:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Schoorl met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Eneco.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Schoorl? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Schoorl is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren daverende welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €265

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Schoorl zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Melissant.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt direct de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schoorl


Zo vind je de goedkoopste energie in Schoorl

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Schoorl (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Goede service
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
1 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstapservice
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Meerdere contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Overstapservice
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs stroom
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs stroom
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette service
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Schoorl

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Schoorl? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je zonder problemen de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Bergen (NH.)). Een voordelige gasmaatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken De Blesse.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Bergen (NH.).