Energie vergelijken Zalk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Zalk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom als UnitedConsumers en Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zalk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Zalk.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €249

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zalk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.624,50
3 jaar Energiedirect.nl €280 €7,78 €1.744,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.864,50

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zalk”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zalk:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Zalk waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Qwint.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zalk? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Zalk is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met speciale welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €186

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zalk zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Schouwerzijl.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft direct de meest aantrekkelijke energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Zalk


Vind de goedkoopste energie in Zalk

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Zalk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede medewerkers
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Online account
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vaste prijs gas
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Online account
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Aangename service
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Zalk

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zalk? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je zonder problemen de voordeligste leverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Kampen). Een interessante organisatie kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Holtheme.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Kampen.