Energie vergelijken Holtheme Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Holtheme? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals UnitedConsumers of Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Holtheme? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je handige info over stroom, gas en licht in Holtheme.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €200

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Holtheme? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Engie €240 €20 €1.553,45
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.673,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.793,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze pagina vergelijk je vlot en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Holtheme”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Holtheme:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Holtheme waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Holtheme? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Holtheme is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk fantastische welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €292

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Holtheme zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in De Cocksdorp.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest betaalbare maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Holtheme


Vind de goedkoopste energie in Holtheme

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Holtheme (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Snel oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Betalen in termijnen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Overstaphulp
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
1 jarig contract
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verbruik aanpassen
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Holtheme

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Holtheme? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je gemakkelijk de meest goedkope gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Hardenberg). Een goedkope aanbieder kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Smalle Ee.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hardenberg.