Energie vergelijken Schouwerzijl Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Schouwerzijl? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende aanbieders van stroom als Energiedirect.nl en Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schouwerzijl? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Via deze website lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Schouwerzijl.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €255

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Schouwerzijl? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €210 €17,50 €1.598,30
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.718,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.838,30

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Via deze website vergelijk je vluchtig en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Schouwerzijl”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Schouwerzijl:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Schouwerzijl waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Schouwerzijl? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Schouwerzijl zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven namelijk fantastische welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €144

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Schouwerzijl zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Mensingeweer.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest voordelige stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Schouwerzijl


Profiteer van de goedkoopste energie in Schouwerzijl

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Schouwerzijl (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Nette klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verbruik advies
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste prijs stroom
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Schouwerzijl

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Schouwerzijl? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij nu de meest voordelige gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (De Marne). Een interessante organisatie ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken De Cocksdorp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente De Marne.