Energie vergelijken Zeeland Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Zeeland? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Zeeland? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker check je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Zeeland.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €193

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Zeeland? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.624,95
3 jaar Green Choice €370 €10,28 €1.744,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.864,95

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze tool vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zeeland”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Zeeland:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Zeeland die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Endinet Groep.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zeeland? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Zeeland zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk immense welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €245

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zeeland zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Sibrandabuorren.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de voordeligste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Zeeland


Vind de goedkoopste energie in Zeeland

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Zeeland (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Direct overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Verbruik advies
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Online account
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette service
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
1 jaar vast of variabel
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Zeeland

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zeeland? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je moeiteloos de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Landerd). Een aantrekkelijke gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Hoofdplaat.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Landerd.