Energie vergelijken Hoofdplaat Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Hoofdplaat? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals Vrijopnaam of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hoofdplaat? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op onze website tref je handige info over gas, stroom en licht in Hoofdplaat.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €240

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Hoofdplaat? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €180 €15,00 €1.553,90
3 jaar Qurrent €240 €6,67 €1.673,90
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.793,90

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van de vergelijker vergelijk je vlot en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hoofdplaat”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hoofdplaat:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Hoofdplaat waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hoofdplaat? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Hoofdplaat zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven jouw fantastische welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €293

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hoofdplaat zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zeeland. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in De Kiel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hoofdplaat


Vind de goedkoopste energie in Hoofdplaat

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hoofdplaat (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Zeeland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Contract wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Behulpzame service
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Online verbruik inzien
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hoofdplaat

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hoofdplaat? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je razendsnel de goedkoopste gasleverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw woning (Sluis). Een aantrekkelijke leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Soesterberg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Sluis.