Energie vergelijken Zeijerveen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zeijerveen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals bijv. Anode Energie of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Zeijerveen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstkorting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Zeijerveen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €274

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zeijerveen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €200 €16,67 €1.625,25
3 jaar Vattenfall €110 €3,06 €1.745,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.865,25

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Zeijerveen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Zeijerveen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Zeijerveen met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Budget Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Zeijerveen? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Zeijerveen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders werken met reusachtige welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €281

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zeijerveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Silvolde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest betaalbare stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Zeijerveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zeijerveen

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Zeijerveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jarig contract
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Contract wijzigen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
2 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel oversluiten
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Maandelijks bijstellen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Zeijerveen

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Zeijerveen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je makkelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Assen). Een goedkope gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Hoogeloon.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Assen.