Energie vergelijken Hoorn Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Hoorn? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers zoals Essent of Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hoorn? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker vind je de prijs per jaar en de eventuele. korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina check je alle info over gas, stroom en licht in Hoorn.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €223

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hoorn? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.554,85
3 jaar Vattenfall €110 €3,06 €1.674,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.794,85

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Hoorn”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Hoorn:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Hoorn die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Cogas.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hoorn? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Hoorn is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met enorme welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €272

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hoorn zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in De Waal.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de meest goedkope leverancier voor jou. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hoorn


Ontdek de goedkoopste energie in Hoorn

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Hoorn (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Maandelijks bijstellen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette service
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
2 jarig contract
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Online verbruik inzien
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel overstappen
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Snel overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Persoonlijk advies
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste & variabele prijzen
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hoorn

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor warm water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hoorn? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij snel de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Hoorn). Een goedkope maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Sprundel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Hoorn.