Energie vergelijken Zoutkamp Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Zoutkamp? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zoutkamp? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Zoutkamp.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €231

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zoutkamp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €140 €11,67 €1.626,45
3 jaar Essent €350 €9,72 €1.746,45
5 jaar Essent €0 €0 €1.866,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze website vergelijk je rap en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zoutkamp”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zoutkamp:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Zoutkamp met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Qwint.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zoutkamp? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Zoutkamp is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers hebben gewoonlijk huizenhoge welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €159

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zoutkamp zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Sintjohannesga.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt direct de meest voordelige energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zoutkamp


Zo vind je de goedkoopste energie in Zoutkamp

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Zoutkamp (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Charmante service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Online account
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel overstappen
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Zoutkamp

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zoutkamp? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je snel & overzichtelijk de voordeligste aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (De Marne). Een passende leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Huis ter Heide.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente De Marne.