Energie vergelijken Sintjohannesga Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Sintjohannesga? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld E.ON en Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Sintjohannesga? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker zie je de prijs per jaar en de eventuele. korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Sintjohannesga.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €213

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Sintjohannesga? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.600,25
3 jaar Vattenfall €230 €6,39 €1.720,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.840,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Sintjohannesga”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Sintjohannesga:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Sintjohannesga die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Sintjohannesga? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Sintjohannesga is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders stunten met fantastische welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €258

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Sintjohannesga zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Molenhoek.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Sintjohannesga


Stap over naar de goedkoopste energie in Sintjohannesga

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Sintjohannesga (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Aangename service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Goede service
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
1 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online account
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Sintjohannesga

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Sintjohannesga? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je meteen de goedkoopste aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een aantrekkelijke gasmaatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Deelen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente De Friese Meren.