Energie vergelijken Huis ter Heide Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Huis ter Heide? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals Energiedirect.nl of Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Huis ter Heide? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier vind je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina blader je door alle details over gas, stroom en licht in Huis ter Heide.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €256

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Huis ter Heide? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.555,40
3 jaar Vattenfall €220 €6,11 €1.675,40
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.795,40

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Huis ter Heide”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Huis ter Heide:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Huis ter Heide waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Energieflex.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Huis ter Heide? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Huis ter Heide zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden namelijk goede welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €166

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Huis ter Heide zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Deelen.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest voordelige energieaanbieder die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Huis ter Heide


Profiteer van de goedkoopste energie in Huis ter Heide

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Huis ter Heide (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Goede medewerkers
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
2 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Nette service
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstaphulp
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
1 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Sympatieke service
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Huis ter Heide

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Huis ter Heide? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij gelijk de voordeligste gasmaatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Zeist). Een aantrekkelijke partij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Startenhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Zeist.