Energie vergelijken Zuid-Scharwoude Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Zuid-Scharwoude? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld UnitedConsumers of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zuid-Scharwoude? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina lees je alle info over stroom, gas en licht in Zuid-Scharwoude.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €177

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zuid-Scharwoude? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €160 €13,33 €1.626,55
3 jaar NLE €370 €10,28 €1.746,55
5 jaar NLE €0 €0 €1.866,55

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuid-Scharwoude”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Zuid-Scharwoude:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Zuid-Scharwoude die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Vandebron.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zuid-Scharwoude? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Zuid-Scharwoude zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk fantastische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €197

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zuid-Scharwoude zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Sittard.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zuid-Scharwoude


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zuid-Scharwoude

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Zuid-Scharwoude (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Overstapservice
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Nette klantenservice
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
1 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Direct overstappen
Sublieme acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Direct overstappen
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Behulpzame service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zuid-Scharwoude

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Zuid-Scharwoude? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je in minder dan een minuut de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Langedijk). Een betaalbare aanbieder ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Huissen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Langedijk.