Energie vergelijken Sliedrecht Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Sliedrecht? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers als bijvoorbeeld Energieflex of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Sliedrecht? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie ontdek je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Sliedrecht.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €277

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Sliedrecht? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €240 €20 €1.600,70
3 jaar Energiedirect.nl €320 €8,89 €1.720,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.840,70

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je rap en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sliedrecht”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Sliedrecht:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Sliedrecht waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij MAIN Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Sliedrecht? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Sliedrecht is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen werken met huizenhoge welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €218

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Sliedrecht zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Moordrecht.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Sliedrecht


Vind de goedkoopste energie in Sliedrecht

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Sliedrecht (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Duidelijke voorwaarden
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijke service
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Verbruik advies
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Meerdere contracten
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Sliedrecht

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Sliedrecht? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je direct de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Sliedrecht). Een voordelige maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Delwijnen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Sliedrecht.