Energie vergelijken Zuidlaren Start met vergelijken en bespaar tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Zuidlaren? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals Vrijopnaam of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zuidlaren? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Zuidlaren.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €194

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Zuidlaren? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €240 €20 €1.626,95
3 jaar Budget Energie €130 €3,61 €1.746,95
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.866,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je snel & vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuidlaren”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zuidlaren:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Zuidlaren met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zuidlaren? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In Zuidlaren is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met interessante welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €153

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zuidlaren zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Slijk-Ewijk.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de aantrekkelijkste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zuidlaren


Ontdek de goedkoopste energie in Zuidlaren

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Zuidlaren (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Nette service
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Contract wijzigen
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Snel overstappen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Persoonlijke service
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Variabele stroomprijzen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Zuidlaren

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Zuidlaren? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij binnen mum van tijd de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Tynaarlo). Een interessante leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hummelo.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Tynaarlo.