Energie vergelijken Slochteren Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Slochteren? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals bijv. Vandebron of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Slochteren? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energie. Per energieaanbieder vind je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Advies nodig? Hier check je alle details over stroom, gas en licht in Slochteren.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €234

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Slochteren? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.600,85
3 jaar Vattenfall €350 €9,72 €1.720,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.840,85

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Slochteren”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Slochteren:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Slochteren met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vattenfall.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Slochteren? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Slochteren is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met enorme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €181

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Slochteren zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Muiden.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de voordeligste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Slochteren


Overstappen naar de goedkoopste energie in Slochteren

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Slochteren (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Overstapservice
Sublieme acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Overstaphulp
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Sympatieke service
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Sympatieke service
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Slochteren

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Slochteren? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij eenvoudig de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Slochteren). Een interessante organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Den Burg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Slochteren.