Energie vergelijken Zuidveen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Zuidveen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld DELTA of NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zuidveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Verder kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie zie je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Zuidveen.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €184

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Zuidveen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €120 €10 €1.627,10
3 jaar Eneco €160 €4,44 €1.747,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.867,10

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via de vergelijker vergelijk je razendsnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Zuidveen”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Zuidveen:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Zuidveen met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Allure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Zuidveen? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Zuidveen is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans verrassende welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €125

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zuidveen zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Slootdorp.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zuidveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Zuidveen

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Zuidveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Tussentijds aanpassen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vriendelijke service
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstapservice
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Contract wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede medewerkers
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Behulpzame service
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zuidveen

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zuidveen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je in luttele seconden de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven uit de regio (Steenwijkerland). Een betaalbare organisatie gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Hurwenen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Steenwijkerland.