Energie vergelijken Slootdorp Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Slootdorp? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroommaatschappijen zoals DELTA en Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Slootdorp? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je handige info over gas, stroom en licht in Slootdorp.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €275

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Slootdorp? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.600,90
3 jaar Essent €360 €10 €1.720,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.840,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van de vergelijker vergelijk je rap en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Slootdorp”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Slootdorp:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Slootdorp die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Oxxio.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Slootdorp? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Slootdorp zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk speciale welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €174

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Slootdorp zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Muiderberg.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Slootdorp


Ontdek de goedkoopste energie in Slootdorp

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Slootdorp (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs stroom
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Hulp bij overstappen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede service
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Aangename service
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Meerdere contracten
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Slootdorp

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Slootdorp? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je snel & overzichtelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Hollands Kroon). Een geschikte partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Den Dolder.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hollands Kroon.