Energie vergelijken Zuidveld Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zuidveld? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals bijv. UnitedConsumers of Qwint. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zuidveld? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina blader je door alle info over stroom, gas en licht in Zuidveld.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €221

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Zuidveld? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €130 €10,83 €1.627,15
3 jaar NLE €170 €4,72 €1.747,15
5 jaar NLE €0 €0 €1.867,15

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuidveld”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zuidveld:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Zuidveld die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zuidveld? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Zuidveld zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden je goede welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €242

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zuidveld zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Sloten.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de voordeligste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zuidveld


Zo vind je de goedkoopste energie in Zuidveld

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Zuidveld (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
2 jarig contract
Prominente acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Nette klantenservice
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Overstapservice
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Charmante service
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Zuidveld

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Zuidveld? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Midden-Drenthe). Een interessante leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Idaerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Midden-Drenthe.