Energie vergelijken Zuidvelde Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Zuidvelde? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Zuidvelde? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Zuidvelde.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €268

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zuidvelde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.627,20
3 jaar Oxxio €180 €5,00 €1.747,20
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.867,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van onze tool vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Zuidvelde”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Zuidvelde:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Zuidvelde met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Budget Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zuidvelde? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Zuidvelde is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen werken met verrassende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €296

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zuidvelde zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Sluis.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zuidvelde


Zo vind je de goedkoopste energie in Zuidvelde

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Zuidvelde (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede service
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verbruik advies
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Persoonlijk advies
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Snel oversluiten
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele gasprijs
Prominente acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Behulpzame service
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Overstapservice
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zuidvelde

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zuidvelde? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij gemakkelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Noordenveld). Een aantrekkelijke gas leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Idsegahuizum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Noordenveld.