Energie vergelijken Zuna Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zuna? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals Vrijopnaam en Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zuna? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Zuna.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €201

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zuna? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.627,40
3 jaar Engie €220 €6,11 €1.747,40
5 jaar Engie €0 €0 €1.867,40

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je snel & soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Zuna”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zuna:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Zuna met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Zuna? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Zuna is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hebben gewoonlijk sensationele welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €147

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zuna zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Smallebrugge.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de meest voordelige aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zuna


Stap over naar de goedkoopste energie in Zuna

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Zuna (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Goede service
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede medewerkers
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Direct overstappen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Zuna

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zuna? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in luttele seconden de meest betaalbare gas aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Wierden). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken IJhorst.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Wierden.