Energie vergelijken Zwaagdijk Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Zwaagdijk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld DELTA of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Zwaagdijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna zie je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke organisatie tref je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Hier ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Zwaagdijk.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €247

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zwaagdijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.627,65
3 jaar Essent €270 €7,50 €1.747,65
5 jaar Essent €0 €0 €1.867,65

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Zwaagdijk”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Zwaagdijk:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Zwaagdijk met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Essent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zwaagdijk? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Zwaagdijk zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren serieuze welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €264

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zwaagdijk zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Snikzwaag.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zwaagdijk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zwaagdijk

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Zwaagdijk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel af te sluiten
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel af te sluiten
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Zwaagdijk

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zwaagdijk? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je razendsnel de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Medemblik). Een interessante organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken IJsselstein.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Medemblik.