Energie vergelijken Zwammerdam Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zwammerdam? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als E.ON en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zwammerdam? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Zwammerdam.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €246

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Zwammerdam? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €110 €9,17 €1.627,80
3 jaar Qurrent €300 €8,33 €1.747,80
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.867,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Zwammerdam”. Je kunt ook filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Zwammerdam:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Zwammerdam waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Huismerk Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zwammerdam? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Zwammerdam zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas bieden je daverende welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €285

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zwammerdam zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Soesterberg.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest betaalbare aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zwammerdam


Zo vind je de goedkoopste energie in Zwammerdam

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Zwammerdam (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Direct overstappen
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Meerdere contracten
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede klantenservice
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Meerdere contracten
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Contract wijzigen
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
1 jarig contract
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Sympatieke service
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede medewerkers
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Online account
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Zwammerdam

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Zwammerdam? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Alphen aan den Rijn). Een goedkope maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ilpendam.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Alphen aan den Rijn.