Energie vergelijken Someren Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Someren? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Someren? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je direct de goedkoopste energie. Van elke leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de geldende korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Someren.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €230

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Someren? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.601,65
3 jaar Oxxio €190 €5,28 €1.721,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.841,65

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Someren”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Someren:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Someren die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Someren? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Someren zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden je hoge welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €199

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Someren zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Neede.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest goedkope energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Someren


Ontdek de goedkoopste energie in Someren

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Someren (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Variabele stroomprijzen
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel overstappen
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Sympatieke service
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Someren

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Someren? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je snel de meest voordelige aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Someren). Een geschikte organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Diemen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Someren.