Energie vergelijken Zwartemeer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Zwartemeer? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan aanbieders van stroom als Energiedirect.nl en Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zwartemeer? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Zwartemeer.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €196

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zwartemeer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €140 €11,67 €1.627,95
3 jaar Engie €330 €9,17 €1.747,95
5 jaar Engie €0 €0 €1.867,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Zwartemeer”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Zwartemeer:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Zwartemeer met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zwartemeer? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Zwartemeer is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hanteren doorgaans huizenhoge welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €187

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zwartemeer zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Son.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt eenvoudig de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Zwartemeer


Zo vind je de goedkoopste energie in Zwartemeer

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Zwartemeer (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verschillende contracten
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Nette service
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verbruik aanpassen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
1 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
2 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Goede service
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Zwartemeer

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zwartemeer? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij zonder moeite de aantrekkelijkste aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Emmen). Een interessante leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Ingelum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Emmen.