Energie vergelijken Staphorst Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Staphorst? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Staphorst? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna check je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij ontdek je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Staphorst.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €199

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Staphorst? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.603,00
3 jaar Delta €140 €3,89 €1.723,00
5 jaar Delta €0 €0 €1.843,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Staphorst”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Staphorst:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Staphorst met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Staphorst? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Staphorst is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren fantastische welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €164

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Staphorst zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Nieuw-Roden.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Staphorst


Overstappen naar de goedkoopste energie in Staphorst

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Staphorst (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Termijnbedrag wijzigen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verschillende contracten
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Contract wijzigen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Staphorst

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Staphorst? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je eenvoudig de meest voordelige maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Staphorst). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Doorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Staphorst.