Energie vergelijken Aalten Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Aalten? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders zoals Essent of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Aalten? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke cashback-korting. Advies nodig? Via deze website ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Aalten.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €243

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Aalten? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.510,45
3 jaar Engie €190 €5,28 €1.630,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.750,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze website vergelijk je rap en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Aalten”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Aalten:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Aalten die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Energiedirect.nl.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Aalten? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Aalten zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders stunten met prachtige welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €232

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Aalten zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Starnmeer.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de meest betaalbare maatschappij die past bij jouw situatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Aalten


Stap over naar de goedkoopste energie in Aalten

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Aalten (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Sympatieke service
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette service
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Inzicht in je verbruik
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Snel overstappen
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Vriendelijke service
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
3 jarig contract
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Aalten

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Aalten? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij gemakkelijk de meest goedkope gas aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Aalten). Een interessante gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kaatsheuvel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Aalten.