Energie vergelijken Abbega Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Abbega? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom zoals Budget Energie of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Abbega? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Abbega.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €197

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Abbega? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.510,65
3 jaar Vattenfall €230 €6,39 €1.630,65
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.750,65

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Abbega”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Abbega:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Abbega waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Abbega? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Abbega zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak fantastische welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €212

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Abbega zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Stedum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de voordeligste leverancier die past bij jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Abbega


Vind de goedkoopste energie in Abbega

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Abbega (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Diverse prijsafspraken
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Persoonlijk advies
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Charmante service
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Abbega

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Abbega? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij gemakkelijk de meest betaalbare maatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Kampen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.