Energie vergelijken Stedum Start met vergelijken en bespaar maar liefst €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Stedum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroomaanbieders als bijvoorbeeld DELTA of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Stedum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Stedum.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €208

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Stedum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.603,25
3 jaar NLE €190 €5,28 €1.723,25
5 jaar NLE €0 €0 €1.843,25

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Stedum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Stedum:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Stedum die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Liander.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Stedum? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Stedum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hebben gewoonlijk sublieme welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €171

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Stedum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nieuwaal.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieleverancier die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Stedum


Stap over naar de goedkoopste energie in Stedum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Stedum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele stroomprijs
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Aangename service
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Meerdere contracten
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Stedum

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Stedum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen een paar seconden de voordeligste leverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Loppersum). Een geschikte organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Dorst.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Loppersum.