Energie vergelijken Kampen Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Kampen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals bijv. De Vastelastenbond of HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Kampen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energie. Per maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Kampen.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €229

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Kampen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.558,40
3 jaar Vattenfall €180 €5,00 €1.678,40
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.798,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Kampen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Kampen:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Kampen waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Liander.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Kampen? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Kampen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk reusachtige welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €201

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Kampen zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Dorst.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest betaalbare maatschappij voor jou. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Kampen


Profiteer van de goedkoopste energie in Kampen

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Kampen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Online account
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel af te sluiten
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Nette klantenservice
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Contract wijzigen
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Meerdere contracten
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Direct overstappen
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Kampen

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Kampen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je gelijk de goedkoopste aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Kampen). Een interessante gasmaatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Ter Heijde.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Kampen.