Energie vergelijken Abbekerk Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Abbekerk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco en Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Abbekerk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder check je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op onze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Abbekerk.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €184

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Abbekerk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €240 €20 €1.510,70
3 jaar Essent €240 €6,67 €1.630,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.750,70

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Abbekerk”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Abbekerk:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Abbekerk waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Greenchoice.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Abbekerk? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Abbekerk zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen hanteren serieuze welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €233

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Abbekerk zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Steenbergen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest betaalbare aanbieder voor jou. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Abbekerk


Ontdek de goedkoopste energie in Abbekerk

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Abbekerk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Snel af te sluiten
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Hulp bij overstappen
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
3 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Verbruik advies
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Aangename service
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Abbekerk

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Abbekerk? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij binnen mum van tijd de meest betaalbare maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Medemblik). Een goedkope organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kamperland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Medemblik.