Energie vergelijken Steenbergen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Steenbergen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals bijv. DELTA en Oxxio. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Steenbergen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Hier check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Steenbergen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €196

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Steenbergen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.603,30
3 jaar Oxxio €200 €5,56 €1.723,30
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.843,30

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van de vergelijker vergelijk je razendsnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Steenbergen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Steenbergen:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Steenbergen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Steenbergen? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Steenbergen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden je enorme welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €134

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Steenbergen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Nieuwdorp.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt direct de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Steenbergen


Zo vind je de goedkoopste energie in Steenbergen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Steenbergen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Verbruik advies
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Direct overstappen
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Nette service
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Steenbergen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Steenbergen? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel de meest betaalbare leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Steenbergen). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Drachten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Steenbergen.