Energie vergelijken Steenwijkerwold Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Steenwijkerwold? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als Engie of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Steenwijkerwold? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij check je de kosten per 12 maanden en de optionele korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door handige info over stroom, gas en licht in Steenwijkerwold.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €228

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Steenwijkerwold? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.603,60
3 jaar Budget Energie €260 €7,22 €1.723,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.843,60

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Steenwijkerwold”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Steenwijkerwold:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Steenwijkerwold waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Steenwijkerwold? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Steenwijkerwold zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk immense welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €159

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Steenwijkerwold zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Nieuwediep.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest betaalbare stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Steenwijkerwold


Overstappen naar de goedkoopste energie in Steenwijkerwold

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Steenwijkerwold (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Overstapservice
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Nette klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online account
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verschillende contracten
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Online account
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijke service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
2 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel oversluiten
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Direct overstappen
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Steenwijkerwold

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Steenwijkerwold? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij snel & overzichtelijk de voordeligste leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Steenwijkerland). Een voordelige maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Drieborg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Steenwijkerland.