Energie vergelijken Adorp Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Adorp? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Adorp? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website lees je praktische info over stroom, gas en licht in Adorp.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €192

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Adorp? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.511,15
3 jaar Vattenfall €330 €9,17 €1.631,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.751,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Adorp”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Adorp:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Adorp die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Oxxio.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Adorp? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Adorp is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers geven jouw goede welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €134

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aankomende aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Adorp zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Stein.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet meteen de meest betaalbare energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Adorp


Ontdek de goedkoopste energie in Adorp

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Adorp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Overstapservice
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Sympatieke service
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Nette service
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Aangename service
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede service
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Adorp

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Adorp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij gemakkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Winsum). Een goedkope maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Katwijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Winsum.