Energie vergelijken Akkrum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Akkrum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals bijv. Vandebron of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Akkrum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina lees je alle info over stroom, gas en licht in Akkrum.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €238

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Akkrum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.511,50
3 jaar Engie €400 €11,11 €1.631,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.751,50

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Akkrum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Akkrum:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Akkrum waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Vrijopnaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Akkrum? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Akkrum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met immense welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €247

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Akkrum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Stitswerd.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt nu de meest betaalbare leverancier voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Akkrum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Akkrum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Akkrum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Sympatieke service
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Termijnbedrag wijzigen
Prominente acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede service
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Aangename service
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Akkrum

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Akkrum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Heerenveen). Een voordelige organisatie ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Kerkdriel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Heerenveen.