Energie vergelijken Stitswerd Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Stitswerd? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn leveranciers van stroom zoals Anode Energie en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Stitswerd? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij zie je de kosten per 12 maanden en de beschikbare cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Via deze website check je handige info over gas, stroom en licht in Stitswerd.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €240

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Stitswerd? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €170 €14,17 €1.604,10
3 jaar Energiedirect.nl €360 €10 €1.724,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.844,10

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Stitswerd”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van wind of de zon. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Stitswerd:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Stitswerd waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Stitswerd? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Stitswerd is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven jouw verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €153

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Stitswerd zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Nieuweschoot.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope stroomleverancier voor jou. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Stitswerd


Zo vind je de goedkoopste energie in Stitswerd

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu direct de goedkoopste stroom in Stitswerd (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede medewerkers
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Contract wijzigen
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Stitswerd

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Stitswerd? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij razendsnel de goedkoopste gas aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Eemsmond). Een passende organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Drongelen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Eemsmond.