Energie vergelijken Akmarijp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Akmarijp? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom zoals Budget Energie of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Akmarijp? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij zie je de prijs per jaar en de eventuele. cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina blader je door alle info over stroom, gas en licht in Akmarijp.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €182

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Akmarijp? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.511,55
3 jaar Energiedirect.nl €410 €11,39 €1.631,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.751,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je vlot en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Akmarijp”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Akmarijp:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Akmarijp waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Liander.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Akmarijp? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Akmarijp zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden namelijk daverende welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €296

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Akmarijp zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Stokkum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt nu de meest betaalbare energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Akmarijp


Stap over naar de goedkoopste energie in Akmarijp

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Akmarijp (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jarig contract
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Snel oversluiten
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Meerdere contracten
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Variabele gasprijzen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Aangename service
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Online account
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette klantenservice
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Akmarijp

Gasverbruik bepaalt deels de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Akmarijp? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je snel de meest voordelige maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een interessante maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Kerkenveld.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente De Friese Meren.