Energie vergelijken Stokkum Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Stokkum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals Allure Energie en Qurrent. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Stokkum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke organisatie vergelijk je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Stokkum.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €259

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Stokkum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €180 €15,00 €1.604,15
3 jaar Delta €370 €10,28 €1.724,15
5 jaar Delta €0 €0 €1.844,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Stokkum”. Je kunt ook filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Stokkum:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Stokkum waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Energieflex.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Stokkum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Stokkum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden namelijk hoge welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €142

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Stokkum zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Nieuwkoop.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste energieleverancier voor jou. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Stokkum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Stokkum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Stokkum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Variabele gasprijzen
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Behulpzame service
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele stroomprijs
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Stokkum

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Stokkum? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij vandaag nog de voordeligste gasleverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Montferland). Een geschikte partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Dronryp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Montferland.