Energie vergelijken Albergen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Albergen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals bijv. Engie of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Albergen? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Albergen.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €228

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Albergen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €120 €10 €1.511,60
3 jaar Delta €420 €11,67 €1.631,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.751,60

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je gauw en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Albergen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Albergen:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Albergen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enexis.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Albergen? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Albergen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden namelijk interessante welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €230

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Albergen zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Stolwijk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de aantrekkelijkste maatschappij voor jouw situatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Albergen


Profiteer van de goedkoopste energie in Albergen

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Albergen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verbruik advies
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Online account
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Aangename service
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Charmante service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Online account
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Albergen

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Albergen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij meteen de voordeligste gasleverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Tubbergen). Een interessante gasmaatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kerkrade.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Tubbergen.