Energie vergelijken Kerkrade Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Kerkrade? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroomaanbieders als Energieflex en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Kerkrade? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke maatschappij ontdek je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Kerkrade.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €189

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Kerkrade? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €220 €18,33 €1.559,35
3 jaar Engie €370 €10,28 €1.679,35
5 jaar Engie €0 €0 €1.799,35

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Kerkrade”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Kerkrade:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Kerkrade met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Kerkrade? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Kerkrade zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans huizenhoge welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €174

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Kerkrade zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Dronten.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest aantrekkelijke energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Kerkrade


Profiteer van de goedkoopste energie in Kerkrade

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Kerkrade (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Aangename service
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Verbruik aanpassen
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Goede service
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele gasprijzen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Nette service
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Kerkrade

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Kerkrade? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij razendsnel de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Kerkrade). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Thesinge.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Kerkrade.