Energie vergelijken Stolwijk Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Stolwijk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan aanbieders van stroom als Budget Energie en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Stolwijk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energie. Per energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website check je alle details over stroom, gas en licht in Stolwijk.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €195

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Stolwijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.604,20
3 jaar Budget Energie €380 €10,56 €1.724,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.844,20

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je vluchtig en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Stolwijk”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Stolwijk:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Stolwijk die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Engie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Stolwijk? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Stolwijk zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met speciale welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €135

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Stolwijk zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Nieuwkuijk.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de voordeligste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Stolwijk


Ontdek de goedkoopste energie in Stolwijk

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Stolwijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel overstappen
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Behulpzame service
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste prijs stroom
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
2 jarig contract
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Stolwijk

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Stolwijk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je meteen de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw woning (Vlist). Een voordelige maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Dronten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Vlist.