Energie vergelijken Alblasserdam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Alblasserdam? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Eneco of Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Alblasserdam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle details over stroom, gas en licht in Alblasserdam.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €198

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Alblasserdam? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.511,65
3 jaar Budget Energie €110 €3,06 €1.631,65
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.751,65

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Alblasserdam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Alblasserdam:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Alblasserdam die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Alblasserdam? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Alblasserdam is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren doorgaans immense welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €288

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Alblasserdam zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Stompetoren.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de goedkoopste energiemaatschappij voor jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Alblasserdam


Profiteer van de goedkoopste energie in Alblasserdam

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Alblasserdam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Persoonlijk advies
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
3 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede medewerkers
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Online account
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Contract wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede medewerkers
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Overstapservice
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Alblasserdam

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Alblasserdam? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij gemakkelijk de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Alblasserdam). Een passende leverancier gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kerkwerve.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Alblasserdam.