Energie vergelijken Alphen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Alphen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als Vandebron of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Alphen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij ontdek je de energiekosten per jaar en de geldende korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina tref je handige info over stroom, gas en licht in Alphen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €183

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Alphen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €240 €20 €1.512,20
3 jaar Delta €220 €6,11 €1.632,20
5 jaar Delta €0 €0 €1.752,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met deze website vergelijk je vlot en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Alphen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Alphen:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Alphen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van De Vastelastenbond.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Alphen? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Alphen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers geven jouw sublieme welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €275

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Alphen zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Sumar.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet meteen de meest betaalbare stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Alphen


Ontdek de goedkoopste energie in Alphen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Alphen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Diverse prijsafspraken
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
3 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Verschillende contracten
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Tussentijds aanpassen
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede service
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Alphen

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Alphen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest goedkope gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Alphen-Chaam). Een passende gas leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Klazienaveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Alphen-Chaam.