Energie vergelijken Sumar Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Sumar? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Allure Energie en Oxxio. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Sumar? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina tref je alle details over stroom, gas en licht in Sumar.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €232

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sumar? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €160 €13,33 €1.604,80
3 jaar Vattenfall €180 €5,00 €1.724,80
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.844,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels de vergelijker vergelijk je vlot en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Sumar”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Sumar:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Sumar die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Sumar? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Sumar is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hebben gewoonlijk serieuze welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €300

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Sumar zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Nij Altoenae.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sumar


Ontdek de goedkoopste energie in Sumar

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Sumar (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Sympatieke service
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Inzicht in je verbruik
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Behulpzame service
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Nette klantenservice
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Behulpzame service
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Meerdere contracten
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Sumar

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Sumar? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij snel & overzichtelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Tytsjerksteradiel). Een aantrekkelijke organisatie achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Eernewoude.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Tytsjerksteradiel.