Energie vergelijken Amen Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Amen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomleveranciers als UnitedConsumers en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Amen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke cashback-korting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Amen.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €179

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Amen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €150 €12,50 €1.512,50
3 jaar Energiedirect.nl €280 €7,78 €1.632,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.752,50

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze website vergelijk je snel & probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Amen”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Amen:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Amen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Amen? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Amen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers werken met prachtige welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €213

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Amen zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Sweikhuizen.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest goedkope leverancier voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Amen


Stap over naar de goedkoopste energie in Amen

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu direct de goedkoopste stroom in Amen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Snel overstappen
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel af te sluiten
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Charmante service
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vriendelijke service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Amen

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Amen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij gelijk de voordeligste aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Aa en Hunze). Een betaalbare leverancier achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kloosterburen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Aa en Hunze.