Energie vergelijken Amerongen Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Amerongen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroomaanbieders als Vrijopnaam of Pure Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Amerongen? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Amerongen.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €175

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Amerongen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.512,60
3 jaar Budget Energie €300 €8,33 €1.632,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.752,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Op basis van onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Amerongen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Amerongen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Amerongen die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Amerongen? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Amerongen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers geven namelijk enorme welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €138

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Amerongen zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Swifterbant.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Amerongen


Stap over naar de goedkoopste energie in Amerongen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Amerongen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Persoonlijk advies
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Behulpzame service
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel overstappen
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel oversluiten
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Behulpzame service
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Hulp bij overstappen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Persoonlijke service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Amerongen

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Amerongen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je binnen no-time de meest betaalbare aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Utrechtse Heuvelrug). Een passende gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kloosterzande.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.