Energie vergelijken Swifterbant Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Swifterbant? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroomleveranciers als Anode Energie en Qwint. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Swifterbant? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Swifterbant.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €199

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Swifterbant? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €240 €20 €1.605,20
3 jaar Engie €260 €7,22 €1.725,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.845,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Swifterbant”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Swifterbant:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Swifterbant met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Liander.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Swifterbant? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Swifterbant is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk immense welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €272

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Swifterbant zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Flevoland. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Nijemirdum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Swifterbant


Zo vind je de goedkoopste energie in Swifterbant

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Swifterbant (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Flevoland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Variabele stroomprijzen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs gas
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Nette service
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
2 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online account
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jarig contract
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Swifterbant

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Swifterbant? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je zonder problemen de goedkoopste gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Dronten). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Echtenerbrug.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Dronten.