Energie vergelijken Amersfoort Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Amersfoort? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als Anode Energie of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Amersfoort? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij check je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Amersfoort.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €202

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Amersfoort? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.512,65
3 jaar Vattenfall €310 €8,61 €1.632,65
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.752,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Amersfoort”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Amersfoort:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Amersfoort waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Amersfoort? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Amersfoort is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk formidabele welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €163

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Amersfoort zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in t Goy.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de meest betaalbare energieaanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Amersfoort


Ontdek de goedkoopste energie in Amersfoort

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Amersfoort (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Charmante service
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede service
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Amersfoort

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Amersfoort? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij moeiteloos de meest goedkope gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Amersfoort). Een betaalbare leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Klundert.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Amersfoort.